Veelgestelde vragen

Welke kwaliteit leveren jullie?

Wij leveren tegels in HARDHEID 5 / A klasse & 1e sortering, zo bent u gegarandeerd van de beste kwaliteit.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van vloertegels?

De kwaliteit van een tegel word benoemd in hardheid, dat is dus het allerbelangrijkst waar u op moet letten. Verder is de bewerking nog belangrijk, de meeste tegels word geleverd in naturale en zijn vrijwel overal toepasbaar. Ook kan het formaat belangrijk zijn voor de uitstraling in de woning.

Wat voor garanties kan ik verwachten bij jullie tegels?

Wij leveren 5 jaar garantie op de tegels.

Hoe weet ik zeker dat ik de beste kwaliteit aanschaf?

U kunt altijd de website van de fabrikant bezoeken voor de technische specificaties, daaruit zult u concluderen dat wij enkel met de fabrikanten zaken doen die de hoogste kwaliteit leveren.

Waarom zijn jullie prijzen zo scherp vergeleken met andere tegelbedrijven?

Een schat aan ervaring, rechtstreekse inkoop bij de fabriek en vakbekwame medewerkers. Het is met die mix Èn de wil om voortdurend de scherpste aanbieding te doen, dat we elke keer weer de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs tegels kunnen leveren.

Waarom keramische tegels?

Keramische tegels staan bekend om hun sterke eigenschappen het is o.a kras & stootbestendig. Daarnaast kan het niet verkleuren en neemt het geen vuil op. Het is dus compleet onderhoudsvrij. Nooit meer rekening houden met het schuiven van stoelen of een zware bank of het naar binnen lopen van zand of kinderen & huisdieren die op de vloer spelen. Daarnaast is het materiaal 100% geleidend en dus PERFECT in combinatie met vloerverwarming. Neem bijvoorbeeld de houtlook tegels.. Wel de mooie uitstraling hebben van een prachtige warme houten vloer maar niet alle nadelige eigenschappen van hout maar alle voordelen van een tegel. Super toch!

Loont een bezoek aan de showroom?

Een bezoek aan onze showroom behoort tot de mogelijkheden en is zeker de moeite waard.Als u een tegel op onze website heeft gezien informeer dan altijd of wij deze tegel ter presentatie in onze showroom hebben om teleurstellingen te voorkomen.

Wat zijn de algemene voorwaardes van Tegelpaleis?

De algemene voorwaardes kunt u op verzoek toegestuurd krijgen.

Wat zijn de levertijden?

Normaliter is dit vanaf het bestelmoment 2 a 3 weken. Dit kan echter langer zijn als de tegels niet voorradig zijn bij de fabriek. Kleine bestellingen kunnen ook zorgen voor langere levertijden. Dit doen wij om uw order te combineren met een grotere bestelling. Zo voorkomen wij hogere transportkosten.

Hoeveel snijverlies moet ik hanteren?

Het snijverlies is niet per woning exact uit te rekenen. Wij adviseren u bij houtlook tegels 8% snijverlies te hanteren, 10% bij vierkant/rechthoekige vloertegels en 15% tot 20% als u de tegels diagonaal gaat leggen.

Wanneer moet ik de tegels betalen?

Wij vragen geen aanbetaling zodra u de tegels besteld. U kunt bij ons tot uiterlijk 1 dag voor levering betalen.

Is het mogelijk de tegels af te halen?

Uiteraard is het mogelijk tegels af te halen, echter gaat het vaak om grote gewichten dus adviseren wij het door ons te laten bezorgen. Bij kleine hoeveelheden kunt u ervoor kiezen om het af te halen in ons magazijn.

Wat zijn de kosten voor het bezorgen?

De transportkosten zijn op aanvraag, dit is namelijk afhankelijk van de bestel hoeveelheid.

Kan ik tegels reserveren als ik ze niet direct nodig heb?

Wij kunnen de tegels voor u opslaan in ons magazijn, en wij leveren de tegels uit op de door u aangegeven datum.

Kunnen tegels die overblijven retour genomen worden?

Overgebleven tegel kunnen wij helaas niet retour nemen, de fabriek neemt namelijk geen tegels retour dit heeft te maken met de tint van de tegels. Als u de oppervlakte van u woning goed berekend en het juiste snijverlies hanteert zult u nooit met grote hoeveelheden blijven zitten.

Hoe kan ik keramische tegels het beste reinigen?

Keramische tegels hebben geen speciale onderhoud nodig. Dweilen met heet water of heet water met schoonmaakazijn is voldoende. Wij adviseren u om geen allesreinigers of schoonmaakmiddelen te gebruiken die een vuilafstotend laagje achter laten. Deze vuilafstotende laagjes worden vaak vlekkerig. Bovendien kan de voeg veel donkerder worden door allesreinigers. Tevens adviseren wij u geen groene zeep te gebruiken hier word de vloer vettig van en de voegen worden aanzienlijk donkerder. Wilt u een schoonmaakmiddel wat lekker ruikt? Dan adviseren wij R-57 van Moeller Chemie of Re-30 van Rebon. Deze werken perfect als ontvetter en ruiken heerlijk fris.

Wat moet ik doen bij het eerste onderhoud van mijn nieuwe vloer?

De dag na het afvoegen adviseren wij om de vloer direct cementsluier vrij te maken. U kunt dit doen door de vloer (afhankelijk van de vervuiling) 1 of meerdere malen goed te dweilen met heet water en schoonmaakazijn. Mocht u de cementsluier hiermee niet weg krijgen dan zult u een cementsluier verwijderaar moeten aanschaffen en de vloer nogmaals dweilen.

Wat is een ‘Gerectificeerde tegel’?

Een gerectificeerde tegel is een tegel met vlakke zijkanten, dit betekent dat na het bak proces de tegels nogmaals geslepen worden. Hierdoor kunnen de tegels dichter bij elkaar geplaatst worden waardoor er een minimaal voeg (2 a 3mm) haalbaar is en dit dus een strakkere uitstraling geeft.

Kan een eventueel beschadigde tegel vervangen worden?

Mocht er om welke reden dan ook een tegel beschadigen is het grote voordeel dat deze vervangen kan worden. Het is een kwestie van de voeg eromheen eruit slijpen, tegel eruit breken, oude lijmresten verwijderen, en de nieuwe tegel weer verlijmen en afvoegen.

Kunnen wij de tegels ook door jullie laten plaatsen?

Omdat onze prijzen zo scherp zijn kunnen wij het legwerk hier niet meer bij aanbieden. Wij leveren u dus enkel de tegels.

Kan ik ook lijm en voegsel via jullie bestellen?

Ja dit kan. Sterker nog ook hiervoor hanteren wij zeer scherpe prijzen. Informeer naar de mogelijkheden.

Kan ik een tegelvloer op een houten ondervloer plaatsen?

Als u een houten constructievloer heeft wat voorkomt in oudere woningen kunt u GEEN tegels plaatsen. Dit omdat hout werkt en beweegt bij belasting, de lijmen zijn hiervoor niet geschikt en zullen loslaten wat resulteert in tegels die los komen. Er zijn wel wat uitzonderingen vraag hiernaar bij 1 van onze medewerkers.