4 manieren om visgraat tegels te gebruiken in de keuken

De visgraat tegel is vernoemd naar de ingewikkelde botstructuur van een haringvis. Visgraatmotieven worden steeds vaker gebruikt in interieurdesign en kun je terugvinden in bijna elk designelement: een vloerkleed, je favoriete kussen, houten vloeren, gordijnen en natuurlijk de vloertegel! Hieronder worden vier van onze favoriete manieren om creatief te worden met visgraat tegels in de keuken besproken.

1. De klassieke witte visgraat tegel voor op de muur

Als je van klassieker houdt, is een witter visgraat tegel echt iets voor jou! Hoewel deze look vaak voorkomt in traditionele keukens, werkt hij ook in moderne ontwerpen.  Kies een klassiek formaat (bijvoorbeeld 10x70 cm) voor een traditionele look of probeer een afwijkend formaat voor een visgraatmotief dat zijn wilde kant laat zien!

2. De moderne neutrale visgraat tegel

Houd je van een meer eigentijdse look? Ga dan voor een iets koelere neutrale tegel, bijvoorbeeld lichtgrijs. Deze kleurtint werkt goed met elke designstijl, maar ziet er in moderne keukens het beste uit.  Zeker in combinatie met frisse witte kasten en roestvrijstalen details voelt je keuken met deze tegel schoon en eigentijds aan. Aanrader!

visgraat tegels marazzi
Visgraat tegels van het merk Marazzi

3. Donkere visgraat tegels voor op de muur

Ondanks zijn traditionele wortels, kan de visgraat tegel zorgen voor een zeer moderne keuken. Hoe?  Bijvoorbeeld met een donkere kleur, zoals een houtskool grijs. Om het af te maken zorg je voor contrast door een lichtere voeglijn te gebruiken. De kleur zorgt voor een modern aanvoelende look.

4. Vloertegels met visgraat motief

Visgraat is niet alleen voor muren in de keuken. Het klassieke patroon is ook een bekende keuze voor keukenvloeren. Vooral de houtlook varianten zijn erg populair. Je vindt ze onder meer in de afmetingen 10x70 cm en 15x90 cm. Bekijk ons aanbod visgraat tegels op deze pagina.

Meer weten over het gebruik van visgraat tegels in de keuken of op zoek naar persoonlijk advies?  Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. Wij helpen u graag!