Onze tegels:
Onze merken:

Steeds meer mensen kiezen voor tegels met houtlook in plaats van een houten vloer. En dat is te begrijpen. Houtlook tegels zijn kras- en stootbestendig en onderhoudsvrij. Bijkomend voordeel is dat het keramische parket zoals deze tegels ook wel worden genoemd, op vloerverwarming kan worden geplaatst. Een niet onbelangrijk punt is dat voor houtlook tegels geen bomen hoeven te worden gekapt. Met de stijgende populariteit van deze tegels, groeide ook het aantal aanbieders. En dat is interessant voor u, omdat Tegelpaleis.nl zo met de beste en goedkoopste aanbieders kan werken. En dat merkt u aan de scherpe prijs van onze houtstructuur tegels.


Lees verder...
Donker Tegel tint Licht

Houtlook tegels of keramisch parket

Kies voor onderhoudsvrije houtlook tegels – ook wel keramisch parket genoemd. Daarmee heeft u wél de uitstraling van een houten vloer, maar nooit meer het ongemak van schuren, lakken of oliën. Dit type tegels biedt dezelfde warme uitstraling als een houten vloer, maar zonder het vloeronderhoud dat toch regelmatig terug komt. Houtlook tegels kunnen zowel op de vloer als de wand worden geplaatst. Omdat deze houtlook tegels ook als mozaïektegels verkrijgbaar zijn, worden ze steeds vaker in de badkamer gebruikt. Er is veel tijd besteed aan het ontwikkelen van deze tegels met houtstructuur, en is te merken aan de kwaliteit van het keramische parket. De tegels geven, mede doordat de structuren duidelijk voelbaar zijn, de indruk van echt hout. Houtlook tegels zijn dan ook nog niet zo lang op de markt. 

Grote variatie in formaten en structuren houtlook tegels

De eerste houtlook tegels zagen eind jaren ’90 het licht. Sindsdien is veel tijd besteed aan het doorontwikkelen van zowel de structuren, formaten als kwaliteit. In het begin bestond het keramisch parket uit een simpele tegel van 15 x 45 cm. Tegenwoordig zijn er zelfs houtlook tegels van 20 x 120 of zelfs 26,5 x 240cm beschikbaar. Niet alleen het formaat biedt meer mogelijkheden. Ook de variatie in tekeningen en structuren is fors uitgebreid. Daarbij zijn de moderne houtlook tegels nagenoeg allemaal gekalibreerd. En dat heeft een forse impuls aan de uitstraling gegeven. De houtlook tegels zijn door die kalibratie namelijk met weinig voeg te leggen waardoor het nog meer op echt hout lijkt.

Veel diversiteit in prints

Door de introductie van de digitale print technologie is de houtlook tegels er snel door ontwikkeld. Doordat men nu echt hout kan inscannen en vervolgens de scans op de tegels kan printen is het als het als het ware een replica van het echte materiaal gemaakt worden. Daarnaast kunnen er vergeleken met de eerste houtlook tegels er veel meer verschillende prints op de tegels worden afgedrukt. Door de grote variatie aan prints is de kans op herhaling een stuk kleiner geworden. Dit komt de authentieke uitstraling vanzelf sprekend ten goede. Kom langs en laat u verbazen met de mogelijkheden. Wij maken graag met u een afspraak.

De beste prijs!
Binnen 48 uur offerte!
Snelle levering!
Vrijblijvende offerte!
Uitsluitend verkoop van A-kwaliteit!
Geen aanbetaling!