Alleen A-kwaliteit tegels
Altijd de beste prijs
Voor 12.00 besteld, volgende (werk)dag in huis
Logo van Tegelpaleis: Topmerken voor de beste prijs

Keukentegels

Geef uw keuken een nieuwe uitstraling met tegels van A-merken. Ontdek de collectie keukentegels van Tegelpaleis voor de vloer en de muur.

Trendy keukentegels bij Tegelpaleis

Bestel direct online bij Tegelpaleis en profiteer van de volgende voordelen:

  • Vandaag besteld = morgen geleverd.
  • De beste prijs voor uw keuken vloer- en wandtegels!
  • Assortiment vol met A-merken keukentegels.

Resultaat 1–24 van de 5699 resultaten wordt getoond

Een grote variatie in keukentegels

Het uitgebreide assortiment van Tegelpaleis biedt u volop de gelegenheid om een keukentegel te kiezen die bij de stijl van uw keukenkastjes en apparatuur past. De tegels zijn niet alleen verkrijgbaar in diverse kleuren, maar u heeft tevens keuze uit een ruime selectie patronen en structuren.

Veel van onze vloertegels kunnen ook gebruikt worden als wandtegel in uw keuken. Deze bestelt u desgewenst in een kleinere maat. Zo heeft u een uniforme aankleding van uw keuken, zowel op de vloer als op de wand.

Uiteraard is het tevens mogelijk om de vloertegels een andere kleur of structuur te geven dan de wandtegels. Een vloertegel kan bijvoorbeeld een houtpatroon of een betonlook hebben. Voor de wandtegel kiest u dan een effen tegel in dezelfde kleur als rustig contrast.

Keukentegels voor een complete aankleding van uw keuken

Dat u de vloertegels die u bij Tegelpaleis koopt ook als wandtegel kunt plaatsen, is een voordeel. Zo weet u zeker dat de tegels die u in diverse afmetingen bestelt in dezelfde stijl zijn. De kleuren sluiten op elkaar aan. Een vloertegel kan vrijwel altijd als wandtegel gebruikt worden. Andersom is dat niet mogelijk. Een wandtegel is over het algemeen niet sterk genoeg om over te lopen.

Het is echter wel goed om bij het zetten van de wandtegels met een aantal zaken rekening te houden. Zo is een vloertegel in verhouding vrij zwaar. Dit heeft te maken met de robuuste kwaliteit. Wilt u een keukentegel bijvoorbeeld op een gipsen muur zetten, dan bestaat de kans dat de tegel te zwaar is. Zorg er dus voor dat de wand stabiel en stevig is. Gebruik daarnaast geschikte lijm, zodat de tegel goed aan de wand hecht. Het is aanbevolen hiervoor poederlijm te gebruiken.

Keukentegels van goede kwaliteit voor een gunstige prijs

Of u nu een grote of een kleine keuken heeft, de vloer is een belangrijk onderdeel van het geheel. Daarnaast is de keuken een plek in de woning waar doorgaans veel met stoelen wordt geschoven en is de kans vrij groot dat er vuil of water op de tegels terecht kunnen komen. Het is dan ook belangrijk dat de tegels op de keukenvloer van goede kwaliteit zijn. De keramieken keukentegels die u bij Tegelpaleis koopt, zijn van de hoogste kwaliteit en daarnaast ook kras- en stootvrij. Zelfs als u een tegel heeft met een grove structuur neem deze geen vocht of vuil op. De tegels zijn namelijk niet poreus.

U maakt de keukentegels gemakkelijk schoon. Een zacht schoonmaakmiddel in lauwwarm water is al voldoende om de tegels schoon te krijgen.

De mogelijkheden van keukentegels uit ons assortiment

De verschillende kleuren, patronen en structuren van de tegels van Tegelpaleis geven uw keuken de uitstraling die u wenst. Dit kan modern zijn, klassiek of landelijk. Heeft u een open keuken, dan legt u niet alleen de vloertegels in de keuken. U legt deze tevens in de woonkamer, zodat u een mooie, open ruimte heeft met een gelijke vloer.

Bij het leggen heeft u een aantal mogelijkheden. U legt de tegels in rechte banen, voor een rustig effect. Gebruikt u daarvoor langwerpige tegels, dan lijkt de keuken ook langer. Het is eveneens mogelijk om de tegels in een bepaald patroon te leggen. Denk aan een diagonale lijn met vierkante tegels. Dit wordt vaak toegepast als een ruimte breder moet lijken. Dit is bijvoorbeeld geschikt als de ruimte tussen uw aanrechtblad en de tegenoverliggende muur smal is.

Voor extra comfort legt u onder de keramieken vloertegels een vloerverwarming aan. De tegels zorgen voor een geleidelijke verdeling van de warmte. U heeft dus op iedere plek waar u loopt een warme ondergrond.

Zelf keukentegels leggen en zetten

Maak bij het berekenen van het aantal benodigde keukentegels een duidelijk onderscheid tussen de tegels die u tegen de wand zet en de tegels die u op de vloer legt, ook als u exact dezelfde tegels kiest. Zo voorkomt u verwarring. U heeft voor het plaatsen dezelfde materialen en gereedschappen nodig.

Zorg voor een goede tegelsnijder die de dikkere, keramieken tegels gemakkelijk kan snijden. Stevige tegellijm, bij voorkeur poederlijm, en voegmortel mogen ook niet ontbreken. Net als een rubberhamer, een rolmaat, tegelkruisjes en een lijmkam. Voor het mengen van de lijm en de mortel maakt u gebruik van een speciekuip. Voor het boren van gaten in de wandtegels, bijvoorbeeld omdat u de tegel over een stopcontact plaatst, maakt u gebruik van een speciale diamantboor. Bekijk ons assortiment hulpmaterialen.

Hoeveel tegels heeft u nodig voor de keuken?

Bereken de oppervlakte van de vloer door de lengte en breedte met elkaar te vermenigvuldigen. Denk tevens na over de vraag of u een plint van hetzelfde materiaal wenst. In dat geval bestelt u bij Tegelpaleis.nl plinten in dezelfde kleur en met dezelfde structuur. Voor de wand gaat u op dezelfde manier te werk. Het verschil is dat u niet alleen de lengte en de breedte meet, maar ook de hoogte. Tel bij beide uitkomsten 10 procent op, zodat u voldoende tegels heeft om kleine ruimtes op te vullen met een afgemeten tegel.

Advies bij aankoop van uw keukentegels

Bestel direct online bij Tegelpaleis de keukentegels die u aanspreken. Wilt u vooraf advies? Neem dan contact op via 030 – 68 82 777, het contactformulier of stuur ons een e-mail. Onze tegelspecialisten geven u graag de gewenste informatie.

Whatsapp
Contact