Alleen A-kwaliteit tegels
Altijd de beste prijs
Voor 12.00 besteld, volgende (werk)dag in huis
Logo van Tegelpaleis: Topmerken voor de beste prijs

Badkamertegels

De inrichting van uw badkamer bestaat niet alleen uit badkamermeubels en een inloopdouche. De tegels die u op de vloer legt, bepalen tevens voor een groot deel de sfeer die de ruimte uitstraalt. Het kiezen van badkamertegels doet u dan ook met zorg. Zo heeft u een badkamer die helemaal bij uw smaak past. Het ziet er bovendien stijlvol uit in combinatie met passende wandtegels. Bekijk ons ruime aanbod badkamertegels in onze webshop en bestel de gewenste tegel vandaag, zodat u morgen al aan de slag kunt met het leggen.

  • Altijd de beste prijs!
  • Vandaag besteld = morgen geleverd.
  • Wij leveren uitsluitend A-keuze tegels

Resultaat 1–24 van de 1519 resultaten wordt getoond

Verschillende soorten badkamertegels

Door het douchen in de badkamer is het vaak een vochtige ruimte. Ook als u regelmatig een raam openzet, blijft de badkamer een van de meest vochtige ruimtes in huis. Het is daarom belangrijk dat u een vloer heeft die tegen dit vocht kan. Tegels zijn om die reden heel geschikt als vloer- en wandbedekking in de badkamer.

Doordat we de tegels in alle kleuren hebben, heeft u een ruime keuze in kleuren en stijlen. De badkamertegels zijn bijvoorbeeld in neutrale kleuren als wit en beige verkrijgbaar. Deze tinten zijn geschikt voor vrijwel iedere badkamerinrichting. Natuurlijk hebben we ook de populaire antracietgrijze industriële tegel in ons assortiment. Bij de verschillende tegels heeft u niet alleen keuze uit kleur, maar ook uit structuur. Dit geeft eveneens een heel eigen karakter en uitstraling aan de badkamertegels.

De specifieke eigenschappen van een badkamertegel

Doordat u badkamertegels in een ruimte legt die vochtig wordt, is het belangrijk dat de tegels daar geschikt voor zijn. U kiest bij Tegelpaleis tussen poreuze en niet-poreuze tegels. Het verschil is dat de ene tegel geglazuurd is en de andere tegel niet. Voor een badkamervloer is het verstandig om te kiezen voor een tegel die niet geglazuurd is. Dit voorkomt dat de tegels te glad worden, waardoor u mogelijk uitglijdt.

Veel natuurstenen tegels zijn geschikt als badkamertegel, omdat ze van nature al een ruwer oppervlak hebben. Dit type tegel neemt echter gemakkelijk vocht op en is vaak minder eenvoudig schoon te maken. Voor uw gemak en veiligheid koopt u bij Tegelpaleis keramieken tegels met een natuurlijke uitstraling, die niet glad of poreus zijn.

Wat heeft u nodig voor het leggen van een badkamervloer?

Bij de aankoop van de badkamertegels kijkt u niet alleen naar het loopoppervlak van de badkamer. U denkt eveneens na over de tegels die u bijvoorbeeld in de inloopdouche legt. Dit kunnen dezelfde tegels zijn als de rest van de badkamer. U kunt er ook voor kiezen om een contrasterende kleur tegels te leggen of een tegel van een kleiner formaat.

Voor het benodigde aantal tegels berekent u de oppervlakte van uw badkamer. Dit zet u af tegen de afmeting van de tegels. U telt daar ongeveer 10 procent bij op. Dit is omdat u altijd te maken heeft met snijverlies als gevolg van het leggen van delen van de tegels, bijvoorbeeld rond het wastafelmeubel.

Afhankelijk van het materiaal waar de tegel van gemaakt is, snijdt of zaagt u deze op maat. Keramische tegels zijn relatief eenvoudig op maat te maken. U doet dit met een tegelsnijder. Let daarbij wel op de dikte van de tegel. Een vloertegel is over het algemeen dikker en steviger dan een wandtegel. De machine moet dit wel aankunnen.

Hoe kunt u zelf badkamertegels leggen?

Voordat u een tegelvloer gaat leggen, is het belangrijk dat de ondergrond van de badkamervloer recht is en de muren egaal zijn. Daarnaast moet de ondervloer schoon zijn en geen barsten vertonen. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwe badkamertegels onder de ideale omstandigheden legt, egaliseert u de vloer met egalisatiemortel. Houd er rekening mee dat deze mortel een aantal dagen nodig heeft om te drogen.

Werk bij het leggen van de tegelvloer van de achterste muren richting de deur. Zo hoeft u niet over de pas gelegde tegels te lopen. U heeft bovendien het beste overzicht over uw werk.

Na het aanbrengen van de tegellijn, plaatst u de tegels in de lijm. U kunt de tegels licht aankloppen, bijvoorbeeld met een rubberhamer. Let er wel op dat u de tegel niet helemaal door de lijm duwt, de tegel moet namelijk wel op de lijm blijven liggen. De tegellijm heeft tevens tijd nodig om te drogen. Dit is per product verschillend. Nadat de aanbevolen droogtijd voorbij is, verdeelt u de flexibele voegmortel met een wisser gelijkmatig tussen de voegen van de tegels.

U verwijdert de overtollige voegmortel met een spons. Maak de vloer na het drogen van de voegmortel met water en een spons schoon. Tot slot voegt u de vloer van de inloopdouche nog af met siliconenkit.

Het juiste patroon voor het mooiste resultaat

Bij badkamertegels heeft u keuze uit diverse afmetingen. Voor een optisch grotere badkamer kiest u voor een grote tegel. De vorm van de tegels, zoals vierkant of langwerpig, bepaalt tevens de aanblik van de badkamer in het geheel.

Badkamertegels bestellen bij Tegelpaleis
Heeft u de juiste badkamertegels gevonden? Voeg ze dan toe aan uw online winkelwagen, vul uw factuurgegevens in en kies uit de verschillende betaalmethodes. Zodra we uw bestelling ontvangen hebben, gaan we aan de slag met het gereedmaken van uw bestelling. Vaak ontvangt u uw bestelde tegels de volgende dag al in huis.

Contact opnemen met Tegelpaleis
Heeft u een vraag over een van onze badkamertegels of heeft u hulp nodig met bestellen? Neem dan contact met ons op via 030 – 68 82 777 of stuur ons een mailtje via info@tegelpaleis.nl. We helpen u graag verder.

Whatsapp
Contact