Grootste assortiment vloertegels bij Tegelpaleis.

Tegelpaleis levert vrijwel alle vloertegels die op de markt zijn. Bekende merken zoals Lea, Atlas Concorde, Casa Dolce Casa, Venis, Porcelenosa, Mosa, Castelvetro en Ariostea behoren tot ons assortiment. Dit is nog maar een kleine greep van de merken die wij kunnen leveren. Laat u verbazen door onze ruime collectie vloertegels. U kunt ook gewoon bij u in de buurt gaan zoeken naar de door u gewenste vloertegel en vervolgens bij ons een scherpere offerte aanvragen. Hieronder vindt u een greep uit onze collectie.

  Vloertegels vandaag de dag:


  Vloertegels zijn tegenwoordig te verkrijgen in de meest bijzondere soorten en maten. De tegenwoordige vloertegels worden steeds groter. Meer dan 60% van de verkochte vloertegels zijn tegenwoordig groter dan 60x60. De kwaliteit van de vloertegels is in de afgelopen jaren ook sterk verbeterd. De tegenwoordige vloertegels worden steeds harder en krijgen een hogere kwaliteit. De meest duurzame vloer is een tegelvloer. Wist u trouwens dat vloertegels steeds vaker worden toegepast als wandtegels en daarom ook als badkamertegels?

  Vloertegels: zijn het nu plavuizen vloertegels of keramische vloertegels?

  Dit is een vraag die veel gesteldt word. Zowel plavuizen vloertegels als keramische vloertegels zijn goed. Hoewel over het algemeen plavuizen vloertegels meer als ouderwetse tegels worden bestempeld, worden keramische tegels meer als de moderne variant gezien. Daarom spreken we tegenwoordig meer over tegels dan over plavuizen.

  De manieren van leggen van vloertegels:

  Doordat vloertegels tegenwoordig in steeds meer maten te verkrijgen zijn, is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om een tegelvloer te maken met meerdere formaten van tegels. Dit wordt ook wel een Romaansverband vloer genoemd. Romaansverband vloeren zijn te maken op meer dan honderd verschillende manieren. Een Romaansverband zorgt voor een speelse uitstraling van de tegelvloer. Daarnaast zijn vloertegels meestal leverbaar als mozaïek. Met mozaïek kunt u bijzondere accenten leggen op specifieke onderdelen in uw ruimtes.

  Hoe worden vloertegels gemaakt?

  Het basis product van keramische vloertegels is natuurlijk klei. Daarnaast wordt er zand en nog een aantal natuurlijke stoffen toegevoegd aan dit mengsel. Vervolgens wordt dit gemengd, gemalen, gedroogd en in juiste proporties ingedeeld. Hierna wordt het in mallen verwerkt om de juiste vorm te creëeren. Dit wordt gebakken op een temperatuur van 700 °C tot +/-  1.500 °C. De hoogte van de baktemperatuur bepaald de uiteindelijke hardheid of slijtklasse. Hoe hoger de temperatuur hoe hoger de hardheid of slijtklasse. Portugese tegels worden bijvoorbeeld gebakken op een temperatuur van +/- 900 °C. Deze zijn daarom ook kwetsbaarder dan tegels die gebakken worden op een hogere temperatuur.


  De Duurzaamheid van Vloertegels

  De kwaliteit van vloertegels wordt uitgedrukt in Porcelaine Enamel Institute, afgekort “P.E.I.”. Met de P.E.I. aanduiding wordt de hardheid ookwel de slijtklasse aangeduid. Ook wordt met de P.E.I. klasse de weerstand van de geëmailleerde laag aangeduid. Dit gebeurt als volgt:

  P.E.I. klasse tegel, intensiteit van gebruik:

  1. incidenteel gebruik (voorbeeld: zolder)
  2. licht gebruik zonder stevig gebruik (voorbeeld slaapkamer)
  3. gematigd gebruik, ruimtes waar regelmatig op wordt gelopen echter niet onderhevig aan zwaar gebruik (voorbeeld badkamer)
  4. intensief gebruik, toepasbaar in ieder ruimte
  5. zwaar intensief gebruikt, ruimtes zoals showroom, winkel e.d.


   Tegenwoordig worden er in de praktijk slechts 3 klasses vloertegels verkocht. De 3 classes die momenteel het meest worden verkocht zijn 3, 4 en 5. Het assortiment in de showroom van Tegelpaleis bestaat voor 90% uit klasse 5. Zoals u ziet,  kwaliteit is bij Tegelpaleis het belangrijkste.

    


  De voordelen van vloertegels:


  Vloertegels zijn makkelijk in gebruik. Dit komt doordat tijdens het bakproces de poriën van de vloertegel dichtbranden. Hierdoor worden de vloertegels ondoordringbaar voor vuil. Een dweiltje over de tegels is hierdoor vaak voldoende. Tegelvloeren zijn de meest duurzame vloeren die er te koop zijn. Een tegelvloer word je eerder “zat” als een tegelvloer het kwalitatief niet meer aankan. Daarnaast zijn vloertegels kras- en stootbestendig en werkt het ideaal i.c.m. vloerverwarming. Dit doordat steen de beste warmtegeleider is voor gebruikt op de vloer.


  Conclusie:


  Of u het nu keramische vloertegels, plavuizen vloertegels of gewoon vloertegels noemt, u maakt altijd een verstandig keuze. Twijfel niet langer, kom een keer langs in onze showroom en laat u vrijblijvend informeren. Neem gerust een tekening mee, zodat wij u een opmaat interieuradvies kunnen geven. Hopelijk tot snel!

  Overzicht andere pagina's over vloertegels

   
  Online offerte aanvragen
  Altijd de beste prijs bij Tegelpaleis